Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Un oras ramane o simpla asezare daca nu exista oameni care sa marcheze locul prin valoare.

Moderator: Sorina

Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Mie Sep 12, 2012 3:01 pm

Imagine
Reconstrucția morală continuă
EDIŢIA III


Este momentul sa te implici din nou in procesul de desemnare a Oamenilor de Valoare ai orasului tau!

Imagine
Gala “Zece oameni de Valoare pentru Constanţa”
îşi propune să scoată la rampă exemplele demne de urmat în societatea românească. Considerăm că a venit timpul nu doar să ne revigorăm din punct de vedere moral dar să înţelegem mai ales că o societate fără participarea constructivă a membrilor săi nu poate avea pretenţia la armonie şi în ultimă instanţă la evoluţie. Românii au nevoie de o revigorare a înţelegerii faptului că o societate fără spiritul solidar al cetăţenilor săi este aproape imposibil să evolueze moral, cultural şi profesional.

In perioada 1 septembrie – 30 decembrie intra pe http://www.oamenidevaloare.ro si propune personalitatile care au contribuit la dezvoltarea orasului Constanta.
Imagine
Copiii noştri trebuie să ştie că printre noi există oameni merituoşi şi că datorită lor există speranţa unei vieţi mai bune. Este un pas mic către viitorul nostru dar foarte important. Să începem prin a învăţa să ne implicăm fiindcă realizând acest lucru pentru cei din jur, de fapt îl facem pentru noi şi pentru urmaşii noştrii.
In semn de apreciere pentru interesul acordat dezvoltarii orasului, Asociatia Clubul Isis dedica oamenilor de valoare ai Constantei un eveniment special planuit sa aiba loc an de an in luna martie. In 2012 au fost oferite trofee de excelenta personalitatilor care au realizat lucruri remarcabile, care au reprezentat cu succes spiritul constantean si au luptat pentru un loc fruntas, in orice domeniu au activat.

"10 Oameni de Valoare pentru Constanta"
reprezinta o recunoastere publica a reusitelor unora dintre cei mai valorosi oameni ai tarii, care au contribuit la dezvoltarea orasului-port Constanta. In cadrul galei sunt recunoscute personalitati care, dand dovada de profesionalism in activitatea pe care o desfasoara, se constituie in modele pentru societatea romaneasca.
Imagine
ImagineImagineImagine
Avem nevoie să ştim că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calităţile lor profesionale, puse în slujba societăţii.
Fără contribuţia fiecăruia dintre noi, viaţă socială, economică şi culturală a oraşului nostru este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres.


Iti multumim!


Organizator
ImagineImagine

ImagineImagineImagineImagineImagineImagine
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Mie Sep 12, 2012 3:08 pm

Imagine
Anunţ important
Asociaţia Clubul Isis, în calitate de iniţiator şi susţinător al proiectului „Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, vă aduce la cunoştinţă faptul că a decis, din raţiuni care se referă la imparţialitatea şi transparenţa procesului de propunere, ca propunerile referitoare la personalităţile afiliate Isis să nu fie validate. Performanţele profesionale ale acestora îi recomandă ca oameni de valoare şi ne bucurăm că Isis vă poate oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde sub auspiciul dumnealor.Începând cu data de 1 septembrie şi până pe data de 30 a lunii decembrie 2012 are loc campania de propunere, urmată de perioada de votare (6 ianuarie – 28 februarie 2013). Susţine-ţi preferatul şi propune-l ca om de valoare pentru oraşul tău. Campania „Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” are ca principii fundamentale corectitudinea, transparenţa, promovarea valorilor morale şi identificarea unor modele demne de urmat, deziderate ce nu pot fi atinse decât prin adoptarea unui comportament verbal civilizat. Vă mulţumim pentru înţelegere şi sperăm că veţi lua în considerare recomandările organizatorilor.
Imagine


Regulament Editia a III-a


Organizatorii campaniei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” sunt Asociatia Clubul Isis, cu sprijinul Spitalului Privat Isis.
Persoanele angajate ale Spitalului Privat Isis, respectiv Clubul Isis nu pot fi recomandate, propuse sau votate în cadrul campaniei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” din ratiuni de impartialitate si transparenta.
Propunerile pentru Oameni de Valoare (Editia a III-a) se fac in perioada 1 septembrie – 30 decembrie 2012.
Propunerile personalitatilor din cadrul campaniei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” se efectueaza prin intermediul site-ului http://www.oamenidevaloare.ro, vor fi supuse validarii în termen de 24 de ore si ulterior vor fi afisate.
Asociatia Clubul Isis isi rezerva dreptul de a invalida acele propuneri care nu corespund urmatoarelor criterii:
Argumentarea judicioasa a propunerii din punct de vedere etic, socio-profesional si moral;
Contributia personalitatii respective la dezvoltarea orasului Constanta;
Contemporaneitatea personalitatilor propuse;
Completarea integrala a formularului de propunere afisat pe site;
Respectarea perioadei de propuneri, 01.09-30.12.2012;
Perioada 6 ianuarie – 28 februarie 2013 este strict destinata procesului de votare pentru persoanele nominalizate ca Oameni de Valoare pana la data de 30 decembrie 2012.
Voturile acordate persoanelor propuse ca Oameni de Valoare (Editia a III-a) vor putea fi acordate prin intermediul sistemului electronic de votare de pe site-ul http://www.oamenidevaloare.ro
Regulamentul campaniei permite acordarea unui singur vot pe zi, fiecarui candidat dintr-o anumite categorie, voturi corespunzatoare unei singure adrese IP.
Tentativele de fraudare a sistemului de votare le acorda Organizatorilor dreptul de a anula respectivele voturi si de a bloca utilizatorul.
In cadrul jurizarii, se iau în considerare într-o pondere de 60% propunerile pentru Oameni de Valoare favorizate de cele mai multe voturi, 40% fiind ponderea acordata de juriu.
Premiile se anunta public si se acorda in cadrul Galei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” care se va desfasura în luna martie 2013. Locatia si data evenimentului vor fi comunicate opiniei publice in luna ianuarie 2013.
Premiile campaniei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” constau in conferirea unor trofee si nu în acordarea de recompense financiare.
Premiile nu pot fi cedate de catre castigatori unor terte persoane, acestea fiind nominale si reprezentand rezultatul sufragiilor publicului si a unui proces complex de jurizare.
În mod exceptional, Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda premii speciale unor personalitati care nu au fost propuse de catre public sau nu au intrunit numarul maxim de voturi în cadrul uneia dintre categoriile supuse regulamentului campaniei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta”.
Premiile acordate pot fi retrase public de catre Organizatori in cazul în care actiunile intreprinse de catre castigatori ulterior acordarii acestora, contravin valorilor si criteriilor care au determinat desemnarea lor ca Oameni de Valoare pentru Constanta.
Prin furnizarea datelor personale, utilizatorii site-ului http://www.oamenidevaloare.ro isi dau acordul ca acestea sa fie utilizate doar în scopul transmiterii de informari periodice din partea Organizatorilor catre acestia. Ulterior, utilizatorii pot opta pentru dezabonarea de la sistemul electronic de informare.
Organizatorul se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677/ 2001, privind protectia datelor personale stocate pe durata concursului. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor/castigatorilor si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare.
Regulamentul Oficial este disponibil pentru toti cei interesati si pe site-ul http://www.oamenidevaloare.ro. Prin participarea la acest concurs, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial.
Organizatorii isi rezerva oricand dreptul de a schimba conditiile de desfasurare a campaniei, daca imprejurarile impun acest lucru.

_________________________________________

Contact: office@oamenidevaloare.ro
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta


Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Vin Sep 14, 2012 12:50 pm

Avem nevoie de valori

„Vorba bunului simţ britanic, cum că nu poţi mînca o prăjitură şi să o şi ai, devine fără sens în cazul valorii, pe care o consumi şi totodată o ai.”


Uitându-mă în jurul meu, observ că asistăm la o reorganizare timidă a scalelor valorice, dar care evoluează exponenţial. Observ cum pentru diferite grupuri de oameni cauzele în care sunt implicaţi devin mai importante decât marca maşinii conduse sau valoarea salariului. Îmi place să cred că tot mai mulţi oameni încep să conştientizeze faptul că sistemul valoric în spiritul căruia am fost educaţi are nevoie să fie actualizat şi chiar mai mult, să acţioneze în această direcţie.

Am auzit deseori vorbindu-se despre „tinerii din ziua de azi” care şi-au pierdut valorile. Cu altă mentalitate, poate mai intuitivi, ne-am putea gândi că aceste fapte de viaţă ce ne descumpănesc au un mod de interpretare special, atât de simplu dar profund precum este înţelepciunea necesară pentru a-l descifra. Putem să ne gândim că aceşti tineri au fost primii care au observat faptul că sistemul de valori pe care încercăm să-l perpetuăm are inadvertenţe, iar singura soluţie găsită la îndemână a fost să îl înfrunte.

Să ne gândim puţin… Vorbim de tineri, segmentul de vârstă 14-18 ani este unul critic atunci când vine vorba de finalizarea formării ca individ şi mai ales de valori. În faza preadolescenţei se produc transformări profunde în viaţa psihică a individului, se dezvoltă interesele, aptitudinile şi concepţia morală. Este etapa în care se formează păreri personale în numeroase domenii, crescând interesul pentru probleme abstracte şi de sinteză. Adolescenţa propriu-zisă se caracterizează printr-o echilibrare intimă, dezvoltarea concepţiei despre lume, clarificarea idealurilor, o dezvoltare amplă a laturii cognitive, afective şi voliţionale a personalităţii. Se formează o serie de trăsături de caracter legate de sentimentul responsabilităţii după momente de ezitări şi contradicţii. Este perioada în care individul dobândeşte principiile de orientare valorică, ce alcătuiesc nucleul conştiinţei sale morale şi se exprimă sub forma unui model ideal de om. Ceea ce se construieşte în şcoală şi în familie atribuie copilului un capital cultural. Acest capital se înscrie în cadrul mai larg al tendinţei către atingerea idealului social, văzut ca imperativ şi matrice a dezvoltării individului, iar competenţele şi manifestările sale se încadrează în tendinţa, acceptată ca implicită, de conformare sau de aliniere la cerinţele acestui ideal.

Ne înşelăm amarnic crezând că viaţa nu este altceva decât o luptă, iar rolul nostru este doar cel de competitor pen­tru a atinge un ideal social. În goana imediată după succes, în loc să culegem roadele experienţei, pierdem noţiunea că fiecare in­divid este unic şi că adevărata valoare rezidă din loialitate, integritate, bun simţ, moralitate, educaţie şi excelenţă.

De ce ar fi mai corect să le impunem copiilor noştri un set prestabilit de valori, un ideal social, în loc să-i lăsăm să şi le construiască singuri? Avem nevoie să nu ne uităm valorile pentru că lor le datorăm, fiecare dintre noi, ceea ce suntem în prezent, dar putem accepta că nu suntem perfecţi şi asta înseamnă să învăţăm mereu unii de la alţii, chiar şi de la tineri.

Valorile, credinţele, atitudinea şi comportamentul sunt date de starea finală dezirabilă, de ceea ce fiecare persoană consideră că merită a fi obţinut. În general, orice persoană tinde în mod natural spre reuşită, conştient sau inconştient. Este foarte important să recunoaştem toate aceste lucruri şi să le oferim copiilor noştri libertatea de a-şi crea propriile valori, propriul ideal social. Să le acordăm dreptul de autoconducere şi autoeducaţie, dreptul la gândire autonomă, critică şi creativă, dreptul de a participa la decizii, dreptul la iniţiativă, dreptul de opţiune, dreptul de acţiune potrivit propriei voinţe, cu asumarea responsabilităţii pentru actul produs. Ei au încrederea în faptul că orice este posibil, au o spontaneitate, o prospeţime, o gândire atât de naturală, de firească! Plenitudinea valorilor nu ţine de numărul lor limitat, ci de orizontul lor, deschis precum cel al tinerilor.

Pentru ca aceştia să-şi manifeste nonconformismul intelectual, să fie ei înşişi, este firesc să fie eliberaţi de anumite canoane metodice, conform cărora trebuie să gândească după modelul gândirii adultului şi să răspundă cu cuvintele acestuia. Desigur, capacitatea de a gândi şi de a se exprima corect se învaţă, dar după ce copilului care a găsit formula cu modul lui de a gândi, i se acordă libertatea de a o afirma, eventual de a o motiva.

Înţelegerea sinelui şi acordarea libertăţii de a gândi şi de a acţiona, cu drepturi şi obligaţii corect asumate îl fac pe copil să înţeleagă esenţa libertăţii autentice, să caute să domine lucrurile prin inteligenţă, să facă o pasiune pentru adevăr şi dragoste, pentru toleranţă şi pentru iertare.

Avem nevoie să-i lăsăm pe copiii noştri să devină oameni de înalta valoare morală şi intelectuala care-şi folosesc experienţa, inteligenţa şi cunoaşterea pentru a crea soluţii şi a influenţa lucrurile în bine, în orice domeniu ar activa, oameni cu bune in­tenţii, de bună credinţă, a căror forţă creatoare să facă o diferenţă, să schimbe ceva, să inoveze ceva!

În faţa acestei abordări, manifestul nostru pare prea puţin, este nevoie de mai mult. Este nevoie să fim mai mulţi, grupuri de oameni care să se implice şi care să înceapă să accepte şi să schimbe. Avem ne­voie de elită, avem nevoie de valori care deschid graniţele cu­noaşterii şi ale aspiraţiei educaţionale.

31/08/2012 • publicat de Sorina Voicu
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Joi Sep 20, 2012 1:56 pm

Imagine

“10 Oameni de Valoare pentru Constanta” este un eveniment ce are loc anual si poarta marca Asociatia Clubul Isis, sustinut de catre Spitalul Privat Isis. Evenimentul reprezinta o recunoastere publica a reusitelor unora dintre cei mai valorosi oameni ai tarii care au contribuit la dezvoltarea economica si social-culturala a orasului -port Constanta. In cadrul evenimentului sunt recunoscute personalitati care, dand dovada de profesionalism si conduita morala in activitatea pe care o desfasoara, se constituie in modele pentru societatea romaneasca.


Despre constructia brand-ului "10 Oameni de Valoare pentru Constanta":
Am construit logo-ul astfel incat sa se pastreze asocierea imagistica a coroanei de lauri. Forma este alcatuita din 10 elemente (5 de o parte si de alta) ce reprezinta frunze si pene (teluric vs. celest). Este astfel reprezentata o evolutie de regn, adica premiate in cadrul galei acele persoane care si-au depasit conditia profesionala mediocra si se situeaza pe un nivel al excelentei.
Sloganul campaniei si al evenimentului este "Reconstructia morala continua". Evolutia profesionala nu se doreste a fi disociata de moralitate. Cei mai buni profesionisti devin exemple de urmat si prin inalta conduita morala, capacitatile profesionale fiind puse mai ales in slujba binelui comun.

Adrian Costea Graphic Designer, Photographer
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Mar Sep 25, 2012 8:22 am

Imagine
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Joi Sep 27, 2012 6:33 pm

La categoria medicină, sunt deja 16 propuneri1. Adriana Apostol
2. Conf.univ.dr. Olga Surdu
3. dr. AXINTE Claudia Elena
4. dr. Chazli Fawaz
5. dr. Eduard Balasa
6. Dr. Ion Bordeianu
7. Dr. Ionescu Elena
8. dr. Marian Fasie

9. Dr. Mihai Cristina Maria
10. Dr. Mirela Paraschiv
11. dr. Otel Ionel
12. Dr. Simona Nicodim
13. dr. Vasile Lupescu
14. Dr.Ciprian Costea
15. Dr.Razvan Stanca
16. Prof.Univ.Dr. Ion AschieAsteptam si propunerile voastre http://www.oamenidevaloare.ro/
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Vin Sep 28, 2012 9:15 am

La secțiunea Academic avem 8 propuși ca Oameni de Valoare ai Constanței:


1. Acad.Dr.Ing. Garabet Kumbetlia…
2. Conf.univ.dr. Berechet Lacrami…
3. Lect.Univ.Dr. Ungureanu Carmen
4. Martin Nicolae
5. Prof. Univ. Dr. Corneliu Amari…
6. Prof. Univ. Dr. Ing. Lucian B�…
7. Prof.Univ.Dr. Doicescu Dragoş…
8. Prof.Univ.Ing. Remus Zagan


Propune și tu la secțiunea Academic!!! http://www.oamenidevaloare.ro/recomanda ... 8-10-10-00
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Sam Sep 29, 2012 11:32 am

La secțiunea Administrație avem 3 propuși ca Oameni de Valoare ai Constanței:
1. Decebal Făgădău
2. Marian Iordache
3. Mariana Gâju

asteptam in continuare propunerile voastre http://www.oamenidevaloare.ro/recomanda ... 9-11-35-00
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Re: Propune nominalizatii la editia a3-a martie 2013

Mesajde ramona 79 » Joi Oct 04, 2012 3:07 pm

La categoria Mass Media, avem 3 propuneri:
1. Lucian Cristea
2. Mioara Garba Tutu
3. Radu Tudor
Raisa
Imagine

Denis
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
ramona 79
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 8522
Membru din: Vin Mar 20, 2009 9:41 am
Locatie: constanta

Urmatorul

Inapoi la Zece Oameni de Valoare pentru Constanta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navigheaza pe acest forum: Niciun utilizator inregistrat si 1 vizitator

cron